Back to Top

Activiteiten

Overige activiteiten

Grote club actie
De kinderen verkopen loten om extra leuke dingen te kunnen organiseren.

Deeldiploma’s
De landelijke bond Badminton Nederland heeft voor de badmintonton verenigingen een systeem van deeldiploma’s beschikbaar.
Voor (met name) beginnende jeugd vormen deze deeldiploma’s een aantrekkelijke vorm om spelenderwijs te laten zien dat de badmintontechnieken, die geleerd worden op de trainingen, goed beheerst worden en waar nodig nog te verbeteren. Er zijn in totaal 6 deeldiploma’s: Deel 1, 2 en 3 hebben betrekking op het enkelspel, deel 4, 5 en 6 gaan over het dubbelspel. De deeldiploma’s bestaan zowel uit een praktisch deel als een theoretisch deel, de spelregels dus.
Bij Onder Ons zullen we dit seizoen ook aan deeldiploma’s gaan werken. We zullen niet alle 6 diploma’s in één seizoen aan kunnen bieden maar zullen telkens met één of twee diploma’s aan de slag gaan. We zullen dan eerst een paar zaterdagen besteden aan het uitleggen, voordoen en oefenen van de opdrachten en daarna komt dan het echte examen met twee examinatoren die punten gaan geven. Als het allemaal goed gaat wordt er daarna natuurlijk een mooi diploma uitgereikt.

Kamp

Ieder jaar gaan we meestal in de maand mei een lang weekend op kamp. We zoeken altijd naar een bosrijke omgeving, waar we van alles kunnen ondernemen.
Ieder jaar bedenken we een thema voor het kamp. De meest spellen staan in het teken van het thema. Denk aan dierengeluidenspel, douanespel, dropping, bonte avond en ga zo maar door.
Uiteraard eten we gezellig met elkaar, kortom een super leuke manier om je badmintonmaatjes op een hele ander manier veel beter te leren kennen. De leiding van het kamp bestaat buiten de jeugdcommissie uit een aantal enthousiaste senioren van onze club.