Back to Top

Verslagen

Toernooi BC Delft

Zondag 21 februari heeft een kleingroepje (Wim, Léonie, Constantin, Margriet) recreanten mee gedaan aan het BC Delft Recreanten Toernooi 2016. Zondag speelde de recreanten van beginners tot gevorderden.
Het was een goed georganiseerd en gezellig toernooi. Er werden pittige wedstrijden gespeeld. Per onderdeel speelde we in een poule, uiteindelijke winnaars van de poule kwamen elkaar daarna weer tegen. In het gemengd dubbel wisten Léonie en Wim de finale te bereiken, waar de tegenstander net iets te sterk was.
Constantin en Wim stonden in de 1/2 finale van mannendubbel competitie tegen twee heren waarvan ze net niet konden winnen. Bij mannenenkel categorie, kwam Constantin op de derde plaats.
Samengevat een hele sportieve en gezellige dag met zeker mooi resultaat.

Recreanten Mixteam 3!

De najaarscompetitie zit er voor ons alweer bijna op. Op 6 december spelen we de laatste wedstrijd en we weten nu al dat we in de middenmoot gaan eindigen. En daar zijn we best trots op!
Eind vorig seizoen kwam de vraag van Aad wie er dit seizoen in de recreanten-competitie mee wilden gaan spelen. Met wat rondvragen hadden we best wel snel een leuk team bij elkaar. Op één na allemaal mensen die nog niet eerder competitie gespeeld hadden. Het zou dus een aardige sprong in het diepe worden.
De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Velo en die verloren we meteen met 6-0. De wedstrijd daarna tegen Voorburg ging ook verloren: 5-1. Hadden we onze hand overspeeld door in de C-klasse in te schrijven en niet in de D-klasse? Wij zagen het positief: één partij winnen is beter dan geen partij winnen.
En die gedachte bleek een voorbode voor nog betere tijden. Van daarop volgende vijf wedstrijden werden er maar liefst vier met winst afgesloten! Met nu nog één wedstrijd te gaan hebben we er dus vier gewonnen en drie verloren.
Die laatste wedstrijd, zondagochtend uit tegen Voorburg, wordt sowieso positief afgesloten: Grace heeft ons uitgenodigd om na afloop bij haar thuis te komen lunchen!

Competitiewedstrijd

Net als vorig jaar spelen wij in dezelfde samenstelling met heel veel plezier. Bij ons is de “Olympische gedachte” belangrijker dan de prestatie. Wij zijn inmiddels echt een vriendenteam geworden. Als we op de baan staan, willen we winnen. Daarna is gezelligheid weer het belangrijkste.
We hebben allemaal een druk privé leven, maar we proberen er allemaal elke wedstrijd weer te staan.
Coen is onze professor van het team. Speelt het spelletje erg slim, met slimme balletjes, maar weet van te voren nooit waar en wanneer we moeten spelen. Daarnaast zorgt hij voor een positieve wending, voor alles. Gaat graag na afloop een half uurtje nog tai chiën.
Jerry zorgt er altijd voor dat we netjes op de juiste plaats terecht komen.
Angela zorgt voor de gezelligheid binnen het team.
Linda ramt de tegenstanders weg, met haar harde slagen, waar menig man of vrouw een antwoord op heeft.
Lizette is onze teamcaptain en erg goed in de teamindeling. Heeft af en toe moeite om in 1 keer het wedstrijdformulier zo in te delen, dat haar teamgenoten niet op 2 velden tegelijkertijd hoeft te spelen.
Simon ondersteund de teamcaptain, zodat alles toch nog goed geregeld wordt.

De prestatie na de eerste 3 wedstrijden zijn met winst afgesloten. De tegenstanders zijn tot nu toe iets minder sterk dan vorig jaar.

Angela, Linda, Lizette, Coen, Jerry & Simon