Back to Top

Recreanten

Wanneer je badminton leuk vindt, kom dan eens langs om lekker mee te spelen en moe te worden. Kom bij voorkeur de eerste keer op woensdagavond. Dan vraag je naar Wim Sastrokarijo of Cobie van Gils, die begeleidt je verder. Je neemt sportkleding en -schoenen mee (geen zwarte zolen) en wij hebben wel een racket te leen. De beginnende recreanten en gevorderde spelers kunnen op woensdagavond trainen. Om 20:30 starten we met de beginnerstraining tot 21:30 uur. De gevorderde spelers trainen van 21:30 tot 22:30. Training is niet verplicht, wel raadzaam! Na de training kun je op maandag, woensdag en donderdagavond lekker vrij badmintonnen. In principe spelen we dubbelspelen (4 mensen op een baan), tenzij er speelruimte is om te singelen. Dat is meestal wat later op de avond. Je kunt tweemaal gratis komen spelen om te kijken of je het spel leuk vindt en sfeer te proeven. Je krijgt dan ook een welkomstenvelop van ons waarin we als club wat over onszelf vertellen, de belangrijkste spelregels, de huisregels, etc. Op maandag en woensdag kun je spelen van 20:30 uur tot 23:00 uur. Het vrijspelen is op donderdag vanaf 19.30 uur op drie banen. Op maandag en donderdag speel je met drie andere spelers maximaal 2 games. Daarna ga je naar de kant om ruimte te maken voor andere spelers die op hun beurt wachten. Zijn die er niet, dan kun je doorspelen als je dat wilt. Op woensdag is er een afhangbord en een tijdklok. Je hangt een sleutelhanger (krijg je van de club) op het afhangbord op een baan met drie anderen. Dan speel je 20 minuten. Nadat de bel heeft geklonken, hang je je sleutelhanger op de volgende tijdperiode van 20 minuten. Zijn alle negen banen bezet, dan moet je 20 minuten “uitrusten”. Dit komt weinig voor. Na afloop van het spelen kun je in de kantine nog een lekker drankje nemen en een gezellig praatje maken met je clubgenoten. Na een paar keer meespelen en/of meetrainen, kies je of je lid wilt worden of niet. Vul dan het inschrijfformulier in en geef dat aan Wim Sastrokarijo. Wanneer je lid wordt koop je een eigen racket. Wim en/of Cobie kunnen je tips geven “waar je op moet letten”.

Recreantentraining
De training voor de beginnende recreanten is op woensdag van 20.30 uur tot 21.30 uur en wordt gegeven door onze trainer Coen Bertens. Het is niet verplicht om te trainen, het is wel raadzaam voor beginners om via training de juiste slagentechniek en speltactiek te leren. Na de training op woensdag kun je dan direct het geleerde in de praktijk brengen door (een) partij(en) tegen andere recreanten te spelen. Na de training voor beginners is de training voor gevorderden van 21:30 tot 22:30 uur.

Recreatie toernooitjes
Een paar maal per jaar spelen we interne recreatietoernooitjes. We hebben hiervoor een leuke toernooivorm bedacht, waarbij iedereen kan winnen. Voordat je begint krijgt iedereen een aantal lootjes. Je speelt in de eerste ronde met een groepje van vier of vijf allemaal een keer met en tegen elkaar. Die groepjes worden min of meer willekeurig gekozen. Dan spelen we wedstrijdjes van 10 minuten. Wanneer je een wedstrijd wint krijg je een lootje van je tegenstander, bij verlies geef je een lootje. Hoe meer wedstrijdjes je wint, hoe meer lootjes je krijgt. Nadat de eerste ronde klaar is, spelen we de tweede ronde op sterkte. De beste vier a vijf spelers in de eerste groep, de nummers 6 t/m 10 in de tweede groep, etc. Iedereen speelt weer wedstrijden tegen en met elkaar. Na de tweede ronde tellen we van iedereen de uitslagen van de eerste en tweede ronde bij elkaar op en daaruit komt de winnaar van het toernooi. Die krijgt een leuke prijs. De rest van de prijzen wordt verloot. Iedereen heeft dus kans om een prijs te winnen, maar hoe meer lootjes je hebt, hoe groter de kans op een prijsje.

Recreantencompetitie
Bij OnderOns is het mogelijk om recreantencompetitie bij de Recreatieve Competitie Zuid-Holland (RCZ) te spelen. Elk jaar wordt er een voorjaars- en een najaarscompetitie gehouden in de klasse waarin het team het beste past. De gevorderde recreant kan zich daarvoor opgeven. De indeling wordt bepaald door de teamleden in samenspraak met het bestuurslid recreanten Wim Sastrokarijo. Er een maximaal aantal teams dat aan de RCZ competitie kan meedoen in verband met het beschikbaar aantal banen. Je kunt je opgeven voor de herencompetitie. Die spelen van februari tot mei hun wedstrijden. Dat zijn twee singles en vier herendubbel wedstrijden. Er spelen nu drie herenteams. De gemengd dubbel competitie wordt van oktober tot januari gespeeld. Je speelt met minimaal twee, bij voorkeur drie dames en drie heren. Er wordt 1 damesdubbel en 1 herendubbel gespeeld en vier gemengd dubbel wedstrijden. In het voorjaar (februari tot en met april) wordt de voorjaarsdubbelcompetitie gespeeld. Dat is hetzelfde als de mixcompetitie in het najaar. Er spelen nu drie gemengd dubbel teams.

Recreantentoernooien extern
Regelmatig worden er open toernooien georganiseerd door andere verenigingen in verschillende niveaus en disciplines. Je kunt alleen of ook met clubgenoten aan deelnemen. Een mooie gelegenheid om jezelf te meten tegen anderen dan je eigen clubgenoten. Het is ook gezellig. Deelname op eigen gelegenheid en voor eigen rekening.

COVID-19 MAATREGELEN:

Vanwege de geldende Corona maatregelen is het slechts beperkt mogelijk badminton te spelen.
Heb je interesse om bij Onder Ons te komen spelen, neem dan vooraf even contact op.

De leden worden door het bestuur via email op de hoogte gehouden.