Back to Top

Recreanten

Wanneer je badminton leuk vindt, kom dan eens langs om lekker mee te spelen en moe te worden. Kom bij voorkeur de eerste keer op woensdagavond. Dan vraag je naar Wim Sastrokarijo of Cobie van Gils, die begeleidt je verder. Je neemt sportkleding en sportschoenen mee (geen zwarte zolen) en wij hebben wel een racket te leen.
De beginnende en gevorderde recreanten kunnen op woensdagavond trainen. Om 20:30 starten we met de beginnerstraining tot 21:30 uur. De gevorderde spelers trainen van 21:30 tot 22:30. Training is niet verplicht, wel raadzaam! Na de training kun je op maandag, woensdag en donderdagavond lekker vrij badmintonnen.
In principe spelen we dubbelspelen (4 mensen op een baan), tenzij er speelruimte is om te singelen. Dat is meestal wat later op de avond.
Je kunt tweemaal gratis komen spelen om te kijken of je het spel leuk vindt en sfeer te proeven. Je krijgt dan ook een welkomstenvelop van ons waarin we als club wat over onszelf vertellen, de belangrijkste spelregels, de huisregels, etc..
Op maandag en woensdag kun je spelen van 20:30 uur tot 23:00 uur. Het vrijspelen is op donderdag vanaf 19.30 uur op drie banen. Op maandag en donderdag speel je met drie andere spelers maximaal 2 games. Daarna ga je naar de kant om ruimte te maken voor andere spelers die op hun beurt wachten. Zijn die er niet, dan kun je doorspelen als je dat wilt. Op maandag schrijf je jouw naam op een rol waarna je met de spelers speelt die ook op de rol staan. Je speelt twee games en schrijft je naam weer op de rol wanneer je weer wilt spelen en aan de beurt bent.
Op woensdag is er een afhangbord en een tijdklok. Je hangt een sleutelhanger (krijg je van de club) op het afhangbord op een baan met drie anderen. Dan speel je 20 minuten. Nadat de bel heeft geklonken, hang je je sleutelhanger op de volgende tijdperiode van 20 minuten. Zijn alle negen banen bezet, dan moet je 20 minuten “uitrusten”. Dit komt weinig voor.
Na afloop van het spelen kun je in de kantine nog een lekker drankje nemen en een gezellig praatje maken met je clubgenoten. Na een paar keer meespelen en/of meetrainen, kies je of je lid wilt worden of niet. Vul dan het inschrijfformulier in en geef dat aan Wim Sastrokarijo.
Wanneer je lid wordt koop je een eigen racket. Wim en/of Cobie kunnen je tips geven “waar je op moet letten”

De komende tijd is er voor belangstellenden voor recreanten badminton helaas geen mogelijkheid om lid te worden. Dit in verband met het bereiken van het maximum aantal leden.
Wanneer je alsnog wilt kennismaken, stuur dan een mailbericht via het contact-formulier op de Contact pagina van de website. Zodra het weer mogelijk is, informeren we je zo snel mogelijk.