Back to Top

Recreanten Toernooien

Een paar maal per jaar spelen we interne recreatietoernooitjes. We hebben hiervoor een leuke toernooivorm bedacht, waarbij iedereen kan winnen. Voordat je begint krijgt iedereen een aantal lootjes.
Je speelt in de eerste ronde met een groepje van vier of vijf allemaal een keer met en tegen elkaar. Die groepjes worden min of meer willekeurig gekozen. Dan spelen we wedstrijdjes van 10 minuten.
Wanneer je een wedstrijd wint krijg je een lootje van je tegenstander, bij verlies geef je een lootje. Hoe meer wedstrijdjes je wint, hoe meer lootjes je krijgt.
Nadat de eerste ronde klaar is, spelen we de tweede ronde op sterkte. De beste vier a vijf spelers in de eerste groep, de nummers 6 t/m 10 in de tweede groep, etc.
Iedereen speelt weer wedstrijden tegen en met elkaar. Na de tweede ronde tellen we van iedereen de uitslagen van de eerste en tweede ronde bij elkaar op en daaruit komt de winnaar van het toernooi. Die krijgt een leuke prijs.
De rest van de prijzen wordt verloot. Iedereen heeft dus kans om een prijs te winnen, maar hoe meer lootjes je hebt, hoe groter de kans op een prijsje.